Wat houdt de pilot in?

Op de website van Energeia en Netbeheer Nederland werd er melding gemaakt over een pilot van Energie Dataservices Nederland. Deze pilot heeft betrekking op inzage tot data van kleinverbruikers als zij daar toestemming voor geven. VanHelder is één van de drie energieleveranciers die hier aan mee doet. Via het E-Herkenning platform kunnen kleinverbruikers via onze website beschikking krijgen tot hun energiedata. Dit bestaat uit onder andere hun verbruiken en capaciteiten van meters.

Waarom doet VanHelder mee?

Sinds een aantal jaar is het vanwege privacywetgeving niet meer mogelijk voor energieleveranciers om specifieke cruciale gegevens, zoals verbruiken en aansluitwaarden in te zien van kleinverbruikers. Om klanten goed te kunnen bedienen is deze informatie nodig. Je kan namelijk geen passende offerte maken zonder dit te weten. Echter weten prospects dit vaak niet en kunnen dit vaak ook niet vinden.

Eerder is getracht m.b.v. een klantsleutel (geboortedatum of IBAN) deze gegevens op te vragen maar voor een zakelijke klant gaat dit natuurlijk niet werken zie ook ons eerdere blog over klantsleutels. Inmiddels zijn de klantsleutels dan ook afgeschaft. Gevolg hiervan is dat deze informatie door de leverancier bij de klant moet worden opgevraagd om een correcte offerte op te maken. Dit vormt voor de klant een belemmering om over te stappen. Veel zakelijke afnemers hebben niet de juiste gegevens voorhanden en al helemaal niet als het een klant is met honderden aansluitingen.

VanHelder is dan ook van mening dat deze gegevens enkel voor leveranciers met een ACM vergunning beschikbaar moeten zijn om de klant beter tot dienst te kunnen zijn. Met deze pilot wil VanHelder onderzoeken of de zakelijke klant met EHerkenning zelf de gegevens wil ophalen en of dit werkbaar is.

Maak een offerte

Maakt je organisatie al gebruik van EHerkenning of wil checken hoe dit werkt check dan ons eerdere blog. Maar ook ook zonder EHerkenning kan je binnen één minuut een offerte opvragen bij VanHelder® (check wel goed de juiste capaciteit en verbruik;). Via de onderstaande knop kan je een offerte opvragen. Zoek simpelweg je bedrijf en wij zorgen voor de passende offerte.

Klik hier om een offerte te maken

Meer weten?

We geven graag antwoord op al je vragen. Je kunt ons 24/7 telefonisch bereiken op 020 205 0485. Per e-mail kan ook, stuur je vraag dan naar vraag@vanhelder.nl.