Vorige week hebben wij de livegang van onze nieuwe VanHelder® EnergieWetChecker al aangekondigd. Na wat laatste aanpassingen te hebben gemaakt kunnen wij nu met trots zeggen dat hij af is en klaar is voor gebruik.

VanHelder® EnergieWetChecker

De veranderingen die wij nog hebben toegevoegd hebben vooral met de layout te maken.

Even vergelijken

In de afbeeldingen hierboven nog even een vergelijking tussen de vorige versie en de definitieve versie. De vragen staan nu dus in een wit vlak, simpelweg omdat wij dit een stuk duidelijker vonden.

Waarom de VanHelder® EnergieWetChecker invullen?

Nadat de checker is ingevuld dien je wat gegevens achter te laten. Niet omdat wij dit graag willen verzamelen, maar omdat wij jou het beste willen helpen. In je mail ontvang je direct de uitslag van de VanHelder® EnergieWetChecker, zodat je gemakkelijk terug kunt vinden in je mail. Zodra je de uitkomst hebt ontvangen weet je  direct welke maatregelen je wel (of niet) hoeft te treffen.

Heb jij je bijvoorbeeld te houden aan het Activiteitenbesluit wet Milieubeheer? Dan vertelt de checker je precies welke maatregelen dat zijn voor jouw bedrijf en branche zodat je aan deze plicht voldoet. Super handig natuurlijk, toch mag je ook hiervoor altijd contact met ons opnemen als je hulp nodig hebt. Trouwens, ook als jij hier niet aan hoeft te voldoen, maar wel graag je steentje wilt bijdragen aan het milieu is de lijst erg handig. Wij helpen je hier graag bij, zodat het allemaal goed komt.

Ook de EED – audit wordt behandeld in de VanHelder® EnergieWetChecker. Als je hier onder valt ben je auditplichtig. Als je in het bezit bent van keurmerken (ISO 50.001, ISO 14.001 met CO2-reductiemanagement certificaat, MJA3 en/of de EEP) kan het zijn dat je een (gedeeltelijke) vrijstelling krijgt. Wil je meer weten? Call us!

Het energielabel moet per 2023 verplicht C zijn, hier is geen discussie over mogelijk voor bedrijven.

Via de homepage kan je de checker vinden.