Vanuit VanHelder zijn we trots te melden dat we Meerburg JO9-1 mogen sponsoren! Na vele onderhandelingen zijn we eruit gekomen en is de éénjarige deal beklonken. Afgelopen zaterdag zijn de heren op de foto gezet met de nieuwe trainingspakken, truien en voetbaltassen.

VanHelder voetbalsponsor

Deze gezamenlijke effort komt voort uit een stel ondernemende ouders van een viertal bedrijven (Sportfysio Leiden Sapiens Arbeidsdeskundig Advies, Sport Acupuntuur Brechte en VanHelder), waarvan uiteraard gewoon de kids in het team spelen. Toch vragen veel mensen zich af waarom zoveel energieleveranciers grote clubs in de Nederlandse Eredivisie sponsoren?

Een paar voorbeelden

  • Energiedirect.nl (Essent) op het shirt van PSV;
  • EnergieFlex sponsorde NEC en NAC Breda;
  • MAIN Energy sponsert NAC Breda en Almere City;
  • Pure Energie = FC Twente;
  • Qurrent, was de shirtsponsor van Feyenoord; en
  • Allure Energie sponsort FC Groningen.

Wat kost dit eigenlijk?

Als shirtsponsor moet je aardig wat centjes meebrengen. Zo betaalt Energiedirect 6 miljoen euro per seizoen aan PSV en Qurrent 4,5 tot 6 miljoen aan Feyenoord. Kan dit dan gemakkelijk uit? Zeker niet, want een consument heeft gemiddeld een energierekening van €1.500,- per jaar waarvan de marge voor de leverancier max. 5% procent is en dus €75,- bedraagt per jaar. Dit houdt in dat er jaarlijks 80.000 nieuwe klanten binnen moeten komen om de kosten te dekken. Euh ja das best ambitieus voor bijvoorbeeld Qurrent met max. 140.000 klanten… Er wordt dan vaak gedacht, er zal toch wel iemand binnen zo’n bedrijf kunnen rekenen? Maar daar gaat het bij deze leveranciers niet om. Het doel van een dergelijke leverancier is zo snel mogelijk, zo veel mogelijk naamsbekendheid verkrijgen, zodat de boel op korte termijn verkocht kan worden.

EnergieFlex sponsorde NEC en NAC Breda

25 oktober 2018 is EnergieFlex, de shirtsponsor van NEC en NAC Breda failliet verklaard. EnergieFlex was hoofdsponsor van NEC en NEC Maatschappelijk, voor NAC Breda waren zij de sponsor op de achterkant van het shirt. Ze moeten nu opzoek naar een nieuwe sponsor, zal dat een nieuwe energiemaatschappij worden?

MAIN Energy sponsort NAC Breda

27 maart 2019 hebben NAC Breda en MAIN Energy hun handtekening gezet onder een drie jarig contract. Zij geven hierbij aan van mening te zijn dat goede energie bijdraagt aan een beter seizoen, of dat zo is, zullen we snel zien!

Qurrent sponsort Feyenoord

Best merkwaardig een Amsterdams groene-energiebedrijf op het shirt van een Rotterdamse club… Qurrent betaald deze sponsor deal niet uit eigen zak, nee, ze krijgen het geld van Stichting Doen. De stichting verdeelt miljoenen van onder andere de Postcode Loterij over goede doelen. De directeur van de Postcode Loterij is groot Feyenoord-fan, hij is zelfs een van de Vrienden van Feyenoord en bezit samen met wat anderen 49% van de aandelen van Feyenoord. Deze man drong aan op de sponsordeal van Feyenoord, dat tegen de zin in van het bedrijf en de klanten. Meer weten over de sponsoring, lees dan het artikel van Follow The Money.
In dit artikel komt ook onder andere naar voren dat Qurrent in de zomer van 2018 is overgenomen door Greenchoice. Bij de overname heeft Greenchoice duidelijk gemaakt de sponsordeal niet over te willen nemen. Feyenoord kan dus opzoek naar een nieuwe sponsor.

Allure Energie sponsort FC Groningen

Vanaf 1 maart sponsort Allure Energie de voetbalclub FC Groningen. Weer een energieleverancier die een voetbalclub sponsort. Allure Energie is een leverancier uit het Noorden en de directeur is groots FC Groningen supporter. Als klap op de vuurpijl krijg je nog korting op je seizoenskaart ook als je nu bij Allure Energie een drie jarig contract afsluit.

VanHelder sponsort Meerburg JO9-1

Bij VanHelder gaan we in ieder geval nooit een club uit de eredivisie sponsoren maar we wensen Meerburg JO9-1 wel een topseizoen!
Als je maar lang genoeg gewoon blijft…