Vanaf 2024 gaat de overheid een aantal veranderingen doorvoeren op het gebied van energiebelasting. De netwerkbedrijven passen de netwerkkosten aan en VanHelder heeft haar juridische naam aangepast van HLO Energie naar VanHelder.

Prijsplafond stopt per 1-1-2024

Wat was het ook alweer?
Het prijsplafond topt per 1-1-2024 en was bedoeld om de energierekening minder hoog te maken. Dankzij het prijsplafond betaalde u in 2023 een maximale prijs voor elektriciteit en gas tot een verbruik van 2.900 kWh voor elektriciteit en 1.200 m3 voor gas. Dit heet het verbruiksplafond. Al geruime tijd kunnen kleinverbruikers bij VanHelder weer een vast energiecontract afsluiten met energietarieven ruim onder het prijsplafond. Hierdoor is een verlenging van het prijsplafond volgens de overheid niet meer nodig.

Energiebelasting (EB) en heffingskorting 2024

Ieder jaar presenteert het kabinet op Prinsjesdag de voorstellen van de belastingtarieven voor het daaropvolgende jaar. De energiebelasting wordt elk jaar op 1 januari vastgesteld en is bij iedere energieleverancier hetzelfde. Alhoewel de tarieven nog niet definitief zijn, kunt u checken met uw huidige jaarverbruik voor elektriciteit en/of gas wat de mogelijke impact is op de onderstaande EB calculator:

EB CALCULATOR 2024

De heffingskorting oftewel belastingteruggave voor een verblijfsfunctie wordt door ons verrekend op uw energierekening. De heffingskorting wordt in 2024 verhoogd ten opzichte van 2023. Deze gaat namelijk van € 596,86 naar € 631,35 (inclusief btw). Vanaf 1 januari 2024 krijgt u dus ongeveer € 34,50 meer terug per jaar.

Netwerkkosten 2024

De kosten van de netbeheerder voor kleinverbruikers zijn onderdeel van de energierekening die wij als leverancier bij u in rekening brengen en afdragen aan de netbeheerders. De netwerkkosten staan onder toezicht van de Autoriteit Consument en Markt (ACM). De mate van de stijging is afhankelijk van de grootte van de aansluiting, u kunt het specifieke bedrag voor uw situatie terugvinden op de website van uw netbeheerder.

VanHelder

Graag willen wij u op de hoogte brengen van de wijziging van onze juridische bedrijfsnaam HLO Energie BV naar VanHelder BV. HLO Energie BV handelt al jaren onder de handelsnaam van VanHelder®. Deze twee namen zijn verwarrend en dat willen wij met deze wijziging verhelpen.

Wat zijn de gevolgen?

Bovenstaande wijziging heeft geen direct of indirect gevolg voor u als klant. Ons logo, iban, KvK en btw nummer blijven gelijk. Deze kennisgeving is een formaliteit vanuit de toezichthoudende instantie Autoriteit Consument en Markt (ACM). Uw contract,- en algemene voorwaarden zullen nadrukkelijk niet wijzigen, uw verbintenis is-, en blijft met dezelfde KvK-entiteit.

Wat kunt u verwachten?

U zult niets merken van deze naamswijziging.

Meer weten?

We geven graag antwoord op al uw vragen. U kunt ons 24/7 telefonisch bereiken op 020 205 0485. Per e-mail kan ook, stuur uw vraag dan naar vraag@vanhelder.nl.