Heb jij twee elektriciteitsaansluitingen in één WOZ-object? Dan kun je mogelijk in aanmerking komen voor een verlaagd energiebelastingtarief. Lees hier meer over de complexbepaling. Mogelijk kun je hierdoor duizenden euro’s besparen.

Complexbepaling

Duizenden euro’s besparen dat wil iedereen wel. Heb jij twee of meer panden die bij elkaar horen? Lees dan snel even verder.

Wat is de complexbepaling?

De complexbepaling zorgt ervoor dat alle aansluitingen bij elkaar opgeteld mogen worden, indien ze zich niet allemaal in hetzelfde pand bevinden, maar het wel gaat om een WOZ-object. Hierbij is het ook van belang dat er ook maar sprake is van één rechtspersoon. Dit levert een groot voordeel op, want op deze manier betaal je minder belasting. Energiebelasting kent een degressief tarief, wat inhoud hoe meer afname, hoe lager het percentage uiteindelijk wordt. Indien elk pand apart wordt behandeld, betaal je dus de duurste schijf voor elke aansluiting en dus automatisch ook meer belasting.

Wat is het voordeel van de complexbepaling?

Doordat het elektraverbruik bij elkaar opgeteld mag worden en de duurste schrijven slechts eenmaal betaald dient te worden levert dit een voordeel op. En dat voordeel kan lekker oplopen. In onderstaand voorbeeld kan je zien dat dit €2680,- per jaar aan energiebelasting kan schelen. Bekijk het voorbeeld hieronder.

verbruik per aansluiting
Energiebelasting zonder complexbepaling
totale besparing

Helaas gaat het niet automatisch, maar gelukkig helpen wij jou hier graag verder mee. Wil je weten wanneer het voor jou voordeliger is om hier gebruik van te maken? Neem dan contact met ons op en dan berekenen wij dit voor jou.

Heb ik hier recht op?

Er zijn veel gevallen waarbij je recht heeft op de complexbepaling, als het voor de belastingdienst maar wordt gezien als een WOZ-object. Denk bijvoorbeeld aan een bedrijf met meerdere bedrijfshallen. Maar ook een boeren bedrijf met meerdere stallen. Deze onroerende zaken vormen tezamen één onroerende zaak en kunnen geclusterd worden als ze bij dezelfde (rechts)persoon in gebruik zijn en naar de omstandigheden beoordeeld bij elkaar behoren.

Wil jij weten of je in jouw geval ook recht hebt op de complexbepaling? Neem dan snel even contact met ons op en dan kijken wij met jou mee. Je kunt ons bereiken op 020-2050485 of mailen op vraag@vanhelder.nl

En helemaal leuk, met een terugwerkende kracht van 5 jaar kunnen wij dit in orde voor u maken.