Marktupdate week 19 – Stijgende gasprijzen en hoge prijzen op spotmarkt

De energiemarkt is altijd in beweging door vraag en aanbod, hierdoor fluctueren de energieprijzen. Benieuwd naar wat de energiebeurs in week 19 heeft gedaan en wat de verwachting is voor week 20? Lees onze marktupdate!

Elektriciteit

Vooruitblik week 20

Op de spotmarkt verwachten de aankomende week nog altijd relatief hoge prijzen voor de tijd van het jaar. Er zijn centrales in onderhoud en die komen nog niet terug op het net. Naar verwachting zal er wel meer opwek uit wind zijn.

Terugblik

Afgelopen week was er weinig opwek uit wind en er zijn al centrales in onderhoud. Dit had tot gevolg dat de APX relatief hoog stond voor de tijd van het jaar.

Gas

Vooruitblik week 20

Vanaf deze week volgt de gasprijs de stijgende trend van kolen en olie door de onrust rond Iran, de vraag is hoe dit zich zal ontwikkelen. Aan de vraagkant zal de vraag goed blijven omdat de voorraden aangevuld moeten worden en het minder warm zal worden.

Terugblik

De prijs van gas steeg sterk door de gestegen prijzen van grondstoffen door de Iran crisis. De vraag naar gas bleef hoog ondanks de relatief hoge temperaturen voor de tijd van het jaar.

Uiteraard is dit een marktverwachting waar geen rechten aan kunnen worden ontleend. Voor meer informatie zieĀ disclaimer.

Geschreven door

Alexander

Alexander

020 205 04 85

Delen