De Woerdense Koeienmarkt

Elk jaar wordt in Woerden de Koeienmarkt gehouden op de eerste woensdag na 20 oktober. De eerste jaarmarkt was er in 1410, dit was toen voor paarden en koeien en daarmee een echte veemarkt dus. De koeienmarkt groeide uit en in de 16e en 17e eeuw kwam er vermaak bij, zoals muzikanten en standwerkers. In de 20e eeuw kwam er zelfs een kermis bij en sinds 1913 kan je een kraam huren op de koeienmarkt.
De koeienmarkt is een vorm van een oogstfeest, waarbij de oogst van de koeien wordt gevierd. Het markeert het moment dat de koeien terug de stal in gaan voor de winter. Op koeienmarkt is het normaal om de traditionele snert (erwtensoep) te eten die de dag ervoor gemaakt is.
Op de koeienmarkt kan je prijzen met je koe winnen.

Arian en koe Trien 573 in de prijzen

Met trots kan VanHelder melden dat onze topper Arian van de afdeling Finance in de prijzen is gevallen met zijn koe Trien 573 bij de jaarlijkse koeienkeuring in Woerden. De competitie was sterk, maar toch hebben Arian en Trien de derde plaats weten te bemachtigen. Uitstekende houding en mooie uiers zorgde ervoor dat Trien boven haar concurrenten is geƫindigd. Proficiat.

VanHelder en de koeienmarkt

Ook gebruikt VanHelder de koeienmarkt om aandacht te trekken voor de werving van nieuwe werknemers. Er hangen twee grote posters op de ramen van ons kantoor en wij hopen daarmee in contact te komen met afstudeerders en werkzoekenden. Wij zijn namelijk op zoek naar nieuwe sales medewerkers en afstudeerders in de richtingen Webdesign, Online marketing, Proces analist en Sales en Businessdevelopment. Ben jij geĆÆnteresseerd in een van deze functies? Lees hier meer over op onze website, of neem direct contact op via 020 205 0485.