Nu de tarieven van gas en elektriciteit hard omhoog gaan is het belangrijk om de tarieven nauwlettend in de gaten te kunnen houden. Sinds een aantal weken heeft VanHelder de beursprijzen van energie op zijn website staan.

Hier kunt u de prijzen van gas en elektriciteit vinden die op de beurzen ENDEX, EPEX en TTF tot stand komen. De prijzen worden iedere dag bijgewerkt.

Een korte uitleg bij de grafieken

De “Endex Elektriciteit” grafiek toont de prijsontwikkeling van de Endex futures voor de looptijden 1,2,3,4 en 5 jaar. Het geeft het gemiddelde van de maandfutures per looptijd op dagbasis aan. Dit geeft een goed beeld van de ontwikkeling van de prijs van vaste contracten van elektriciteit.

EPEX Elektriciteit” toont de gemiddelde uurprijs op die dag voor elektriciteit (EPEX) op dagbasis. Daarnaast heb ik ook een “20-daags gemiddelde” toegevoegd om een wat beter beeld te geven van de trend van de prijzen omdat de EPEX prijzen op dagbasis behoorlijk kunnen fluctueren. In deze grafiek kun je goed zien wat de ontwikkeling is van het variabele tarief van elektriciteit.

EPEX verloop

Deze grafiek toont de verschillende uurprijzen van elektriciteit (EPEX) van de afgelopen week. Dit zijn de exacte uurprijzen waartegen variabele klanten worden afgerekend.

De “GAS TTF” grafiek laat eigenlijk hetzelfde zien als de “Endex Elektriciteit” grafiek. Het toont de prijsontwikkeling van de Endex TTF futures voor de looptijden 1,2,3,4 en 5 jaar. Het geeft het gemiddelde van de maandfutures per looptijd op dagbasis aan en het geeft een goed beeld van de ontwikkeling van de prijs van vaste contracten van gas.

De “Gas Spot TTF” grafiek toont 1 prijs per maand. En deze prijs is het gemiddelde van alle dagprijzen van gas voor de betreffende maand. Het geeft een beknopt beeld van het variabele tarief van gas

Onderstaande tabel geeft de verschillende prijzen overzichtelijk weer voor de dag van gisteren.

Vragen / Ideeën?

We hopen dat jullie er wat aan hebben. Mochten jullie nog ideeën hebben om het te verbeteren dan horen we dat graag.

Je kunt ons 24/7 telefonisch bereiken op 020 205 0485. Per e-mail kan ook, stuur je vraag dan naar vraag@vanhelder.nl.