Wat is MLOEA?

MLOEA is voor grootverbruik elektriciteit aansluitingen waarbij er een onderscheid gemaakt kan worden tussen een leverancier voor levering en een leverancier voor teruglevering.

Wanneer interessant

Wanneer is deze constructie dan handig? Bijvoorbeeld wanneer je het verbruik en teruglevering apart wilt verrekenen of wanneer je zelf de eigenaar van het pand bent en de investering hebt gedaan voor de zonnepanelen maar de huurder de afnemer is. Naast de administratieve scheiding is het volgens VanHelder financieel enkel interessant indien er heel veel wordt teruggeleverd en weinig verbruik is. Wil je het precies weten neem dan contact met ons op dan rekenen we dit voor je uit.

Technisch

Door aanvraag van MLOEA bij de netbeheerder krijgt een aansluiting een primair allocatiepunt (PAP) en één of meerdere secundaire allocatiepunten (SAP). Dit is een extra meetpunt en moet je zien als het toewijzen van een tussenmeter. De EAN code van de bestaande aansluiting wordt dan aan het PAP toegekend en elke afzonderlijke SAP krijgt een eigen EAN code.

Meer weten?

We geven graag antwoord op al je vragen. Je kunt ons 24/7 telefonisch bereiken op 020 205 0485. Per e-mail kan ook, stuur je vraag dan naar vraag@vanhelder.nl.