Het is alweer augustus en Nederland trekt massaal naar het zuiden. Het lijkt misschien een no-brainer: Vergeet je niet je kachel en verlichting uit te doen als je op vakantie gaat? Ook in je bedrijf! Zo bespaar je energie, en het is ook milieuvriendelijk.

energie besparen in de zomer

Natuurlijk is energie nodig om je bedrijf op gang te houden, maar in de praktijk blijkt dat er binnen een bedrijf nog veel energie wordt verspild. Hieronder delen we een paar tips waarmee je voordelig de rest van de zomer door komt.

Let goed op de lampen

In de zomermaanden is het zonniger en langer licht dan in de winter. Daardoor kan het soms lastig zijn om je ervan bewust te zijn dat de lampen onnodig aan staan. Laat je een lamp per ongeluk branden, dan kan deze zomaar de hele dag aan staan. Onnodig! Check in de ochtend of er lampen uit kunnen die je niet nodig hebt, zodat je energie kan besparen. Deze kan je later op de dag dan altijd nog aan doen.

Gebruik de ventilator en airconditioner met mate

Ventilatoren en airconditioners zijn grootverbruikers in de zomermaanden. Maar er zijn ook andere manieren om je kantoor koel te houden. Zet voor koelte bijvoorbeeld de ramen aan de schaduwkant open en doe de gordijnen aan de zonkant dicht als de zon erop staat. Zo bespaar je toch weer een beetje energie.

Zet je apparaten uit als je op vakantie gaat

Zet zoveel mogelijk apparaten uit wanneer het bedrijf gesloten is of wanneer je op vakantie gaat. Hiervoor hoef je niet gelijk de stekkers uit het het stopcontact trekken, maar laat in ieder geval geen apparaten op stand-by staan. Gaat het bedrijf voor een langere periode dicht, denk dan ook aan koelkasten.

Maak je medewerkers of collega’s bewust

Maak medewerkers of collega’s bewust van energieverbruik in de zomer en maak ze bekend met bovenstaande tips. Zo kunnen jullie samen energie besparen.

Wil je nog meer energie besparen? Dan kan je ook denken aan zonnepanelen of het vervangen van je CV ketel. Enkel glas laten omzetten naar dubbel glas kan ook een hoop energie besparen. En natuurlijk kan je ook altijd besparen met goed advies over energieprijzen. Spreek je hier graag een professional over? Dan kan je ons ook natuurlijk bellen, we helpen je graag verder. Bel ons op 020-2050485.