Een zonnepaneel is een groene duurzame investering voor je bedrijf. Om dit soort investeringen aantrekkelijker te maken heeft de overheid enkele ondernemersregelingen bedacht die onder andere van toepassing zijn bij de aanschaf van zonnepanelen.

Ondernemersregelingen

Verduurzaming en vergroening wordt steeds belangrijker voor zowel bedrijven als voor de overheid. We moeten ons aan steeds meer wetgeving houden en tegelijkertijd wil de overheid ons ook wel financieel helpen. Er bestaan ondernemersregelingen die het interessant maken om in bijvoorbeeld zonnepanelen te investeren. Deze bespreken wij graag met je.

Milieu-investeringsaftrek (MIA)

De milieu-investeringsaftrek is een aftrek die de fiscale winst doet verlagen. Voor zonnepanelen betekend dit dat je 36% van het investeringsbedrag mag aftrekken van je fiscale winst.

Willekeurige afschrijvingen milieu-investeringen (VAMIL)

De willekeurige afschrijvingen milieu-investeringen, ook wel bekend als VAMIL, zorgen ervoor dat je de investering op een willekeurig moment kan afschrijven. Deze afschrijving beperkt zich tot maximaal 75% van de investering. De VAMIL verlaagt de fiscale winst waardoor je minder belasting verschuldigd bent en het levert een rente- en liquiditeitsvoordeel op.

Lees ook: Een zonnepaneel, wat wekt dat eigenlijk op?

Stimulering duurzame energie (SDE+)

De SDE+ is een subsidie waarmee de overheid een budget beschikbaar stelt voor bedrijven die o.a. een zonnepanelen installatie laten aanleggen met een vermogen vanaf 15.000 watt-piek opwek. Minster Wiebes maakt dit budget twee keer per jaar bekend. Op het moment van schrijven is het budget voor de voorjaarsronde van vijf miljard euro op, in juli 2019 maakt Wiebes de najaarsronde bekend. Mocht je dus gebruik willen maken van deze subsidie, wacht dan tot het nieuwe budget beschikbaar is.

Aftrek van voorbelasting (BTW aftrek)

Een bedrijf die belaste prestaties voor de omzetbelasting levert heeft recht op aftrek van voorbelasting. Dit houdt in dat de btw over de installatie (6%) en de panelen (21%) terug gevraagd kunnen worden bij de omzetbelasting aangifte.

Wij helpen je graag met alle vragen rondom de investering in zonnepanelen voor je bedrijf, schroom niet contact met ons op te nemen.