Bedrijven en de overheid zetten zich steeds meer in op bewustwording van energieverbruik. Daarom is de nationale warmetruiendag in de wereld geroepen door Klimaatverbond Nederland.

warmetruiendag

“Verwarm jezelf en niet de wereld” dat is het motto wat geldt tijdens de nationale warmetruiendag. Jaarlijks doen hier honderdduizenden Nederlanders aan mee. Een dag lang lijken zij zich bewust te zijn van de opwarming van de aarde. Op die ene dag wordt wellicht het jaarverbruik van drie waddeneilanden bespaard, maar mensen lijken zich er maar een dag bewust van te zijn.

Hoezo warmetruiendag?

Deze actie zal zorgen voor de nodige besparing op gas en CO2-uitstoot, maar wij zien het voornamelijk als reclame voor de sponsor. Het is namelijk een goede marketingstunt van één van de groene spelers op de energiemarkt.

Het klimaat is niet een ding waar we een dag per jaar naar moeten kijken. De opwarming van de aarde brengt serieuze gevolgen met zich mee die wij dagelijks beïnvloeden. Daarom doen wij niet mee aan deze warmetruiendag en adviseren wij onze klanten om ook niet mee te doen.

Bewustwording van onnodig verbruik is zeer belangrijk en dat doe je alleen door het continu te meten. Meten is weten uiteindelijk. Wij adviseren onze klanten om maandelijks te kijken naar hun energieverbruik en te zoeken naar verbeterpunten. Op deze manier ontstaat er bewustwording van het verbruik en zo kan je de klimaatopwarming tegen gaan.

Elke dag bewust zijn

Wij vinden het erg belangrijk dat er bewust omgegaan wordt met energie. Maar snappen ook dat het lastig kan zijn te zien waar er energie verspilt wordt. Daarom helpen wij je graag te kijken waar je het beste kunt beginnen en wat er efficiënter kan. Kan jij onze hulp gebruiken zodat je niet elke dag in je dikke trui naar de zaak hoeft? Neem dan snel contact met ons via 020-2050485.