Vandaag roept het Klimaatverbond iedereen op om de verwarming lager te zetten en een trui aan te doen om warm te blijven. Het is namelijk ‘#Warmetruiendag’. Deze actie bespaart wat kuubs en CO2 uitstoot maar is met name reclame voor de sponsor van dit evenement. Mooie marketingstunt van één van de groene spelers.
Bewustwording van onnodig verbuik is zeker belangrijk maar is continue proces dat begint met meten. Wij adviseren bedrijven over hun energieverbruik en juist  door maandelijks te kijken naar het verbruik ontstaat deze bewustwording.
Hierbij komt ook dat er gisteren  bekend is gemaakt dat Minister Wiebes het advies zal overnemen van Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) om zo snel mogelijk de gaswinning te verlagen tot 12 miljard kuub per jaar. Even ter vergelijk in 2017 werd er nog 26 miljard kuub per jaar gewonnen.
Betekent dit dan dat we in de toekomst de helft van het jaar warme truien dag hebben? Zo ver is het nog niet, de overgang gaat jaren duren en vraagt nogal wat van de gasgrootverbruikers, de leveringszekerheid en heeft direct impact op de leveringscontracten die al afgesloten zijn.
Wij zetten de verwarming iig nog even een graadje hoger nu het nog kan…