Energiebedrijven en het sponsoren van voetbalclubs

Vanuit VanHelder zijn we trots te melden dat we Meerburg JO9-1 mogen sponsoren! Na vele onderhandelingen zijn we eruit gekomen en is de éénjarige deal beklonken. Afgelopen zaterdag zijn de heren op de foto gezet met de nieuwe trainingspakken, truien en voetbaltassen.

Deze gezamenlijke effort komt voort uit een stel ondernemende ouders van een viertal bedrijven (Sportfysio Leiden Sapiens Arbeidsdeskundig Advies, Sport Acupuntuur Brechte en VanHelder), waarvan uiteraard gewoon de kids in het team spelen. Toch vragen veel mensen zich af waarom zoveel energieleveranciers grote clubs in de Nederlandse Eredivisie sponsoren?

Een paar voorbeelden:

  • Energiedirect.nl (Essent) op het shirt van PSV;
  • EnergieFlex sponsort NEC;
  • Pure Energie = FC Twente;
  • Qurrent was Stichting DOEN en wegens succes😉 overgenomen door Greenchoice, shirtsponsor van Feyenoord.

Wat kost dit eigenlijk?

Als shirtsponsor moet je aardig wat centjes meebrengen. Zo betaalt Energiedirect 6 miljoen euro per seizoen aan PSV en Qurrent 4,5 tot 6 miljoen aan Feyenoord. Kan dit dan gemakkelijk uit? Zeker niet, want een consument heeft gemiddeld een energierekening van €1.500,- per jaar waarvan de marge voor de leverancier max. 5% procent is en dus €75,- bedraagt per jaar. Dit houdt in dat er jaarlijks 80.000 nieuwe klanten binnen moeten komen om de kosten te dekken. Euh ja das best ambitieus voor bijvoorbeeld Qurrent met max. 140.000 klanten… Er wordt dan vaak gedacht, er zal toch wel iemand binnen zo’n bedrijf kunnen rekenen? Maar daar gaat het bij deze leveranciers niet om. Het doel van een dergelijke leverancier is zo snel mogelijk, zo veel mogelijk naamsbekendheid verkrijgen, zodat de boel op korte termijn verkocht kan worden.

Oh ja, gisteren is bekend geworden dat FlexEnergie onder curatele staat en Greenchoice heeft aangekondigd er niet zeker van te zijn of zij op het shirt van Feyenoord komt te staan.

Bij VanHelder gaan we in ieder geval nooit een club uit de eredivisie sponsoren maar we wensen Meerburg JO9-1 wel een topseizoen!

Als je maar lang genoeg gewoon blijft…

Geschreven door

Wessel

Wessel

020 205 04 85

Delen