Marktupdate week 25 – Markt blijft stabiel

De energiemarkt is altijd in beweging door vraag en aanbod, hierdoor fluctueren de Energieprijzen. Benieuwd naar wat de energiebeurs de afgelopen week heeft gedaan en wat de verwachting is voor de komende periode? Lees dan nu de marktupdate van VanHelder!

Elektriciteit

Vooruitblik week 26

De verwachting voor de komende week is dat de elektriciteitsmarkt stabiel blijft. We verwachten een herstel van de markt vanwege wisselvalliger weer waardoor er meer productie door wind  zal plaatsvinden en omdat er centrales uit onderhoud komen.

Terugblik week 25

Onze verwachting was dat elektriciteit zou stijgen, en dit was inderdaad het geval aangezien de prijzen ietwat opliepen door het warme weer.

Gas

Vooruitblik week 26

We houden de verwachting voor gas op stabiel. De verwachting voor zakelijk gas is dat vraag en aanbod stabiel blijft. Er zal minder vraag zijn door het warme weer, echter blijft het aanbod deze week ook minder dan normaal door onderhoud.

Terugblik week 25

We hadden verwacht dat de prijs van gas  gas zou dalen. Er was echter een lichte stijging zichtbaar door een lagere aanvoer vanwege onderhoud.

Uiteraard is dit een marktverwachting waar geen rechten aan kunnen worden ontleend. Voor meer informatie zie disclaimer

Geschreven door

Alexander

Alexander

020 205 04 85

Delen