Marktupdate energie week 49 – Prijs van kolen, en daarmee prijs van elektra blijft stijgen

De energiemarkt is altijd in beweging door vraag en aanbod, hierdoor fluctueren de Energieprijzen. Benieuwd naar wat de energiebeurs in week 48-49 heeft gedaan en wat de verwachting is voor week 50-51? Lees onze marktupdate!

Elektriciteit

Vooruitblik week 50

De prijs van elektra zal de komende week naar alle waarschijnlijkheid weer gaan stijgen. Er worden nog altijd lage temperaturen voorspeld zonder al te veel wind. Daarnaast is de prijs van kolen gestegen.

Terugblik week 48

De vorige week daalde de prijs van elektriciteit door het milde weer van de afgelopen dagen en de toegenomen wind.

Gas

Vooruitblik week 50

De belangrijkste factor van invloed op de gasprijs is op dit moment de temperatuur. Als deze laag zal blijven verwachten de komende week een stijgende gasprijs doordat er voor de opwek van elektriciteit bijgesprongen moet worden door gascentrales wat de vraag naar gas opdrijft. In de beschikbaarheid is geen verandering gekomen met als gevolg dat de gasprijs zal stijgen.

Terugblik week 48

De gasprijs liet een lichte daling zien omdat het warmer voor de tijd van het jaar was dan normaal. Hierdoor kromp de vraag naar gas en daalde de prijs.

Uiteraard is dit een marktverwachting waar geen rechten aan kunnen worden ontleend. Voor meer informatie zieĀ disclaimer.

Geschreven door

Wessel

Wessel

020 205 04 85

Delen