Marktupdate energie week 47 – Grote vraag door lage temperaturen

De energiemarkt is altijd in beweging door vraag en aanbod, hierdoor fluctueren de Energieprijzen. Benieuwd naar wat de energiebeurs in week 45-46 heeft gedaan en wat de verwachting is voor week 47-48? Lees onze marktupdate!

Elektriciteit

Vooruitblik week 48

De prijs van elektra zal komende week naar alle waarschijnlijkheid weer gaan stijgen. De vraag neemt toe door lagere temperaturen, het lijkt nu echt gedaan met het milde weer. Tegelijk wordt er weinig wind verwacht.

Terugblik week 46

De spotmarkt was flink in beweging. Uitval van de Maasvlakte centrale zorgde voor een stijging in prijs, waarna de laatste dagen de prijs weer daalde. Er was namelijk meer wind.

Gas

Vooruitblik week 48

We verwachten de komende weken een stijgende gasprijs doordat er kou op komst is en de gasvraag wordt aangewakkerd. Dat komt door een hoge steenkoolprijs, waardoor er meer opwek uit gascentrales zal zijn.

Terugblik week 46

De gasprijs liet een lichte stijging zien, ondanks dat het enkele dagen mild weer was. Dat kwam door minder aanvoer uit Noorwegen.

Uiteraard is dit een marktverwachting waar geen rechten aan kunnen worden ontleend. Voor meer informatie zieĀ disclaimer.

Geschreven door

Alexander

Alexander

020 205 04 85

Delen