Elektriciteit

Vooruitblik week 46: stijging prijzen

De prijs van elektra zal komende week naar alle waarschijnlijkheid blijven stijgen. De vraag neemt toe door lagere temperaturen en de verwachte opwek uit wind zal waarschijnlijk uitblijven.

Terugblik week 44

We hadden het mis helaas. De temperaturen daalden harder dan voorspeld en het aanbod van elektra bleef achter; minder wind dan voorspeld én minder aanbod uit Frankrijk. De prijs op de APX steeg door kouder weer, waardoor de vraag steeg. Daarnaast was er weinig opwek omdat het minder waaide dan normaal.

Gas

Vooruitblik week 46: stijging prijzen

We verwachten de komende weken een stijgende gasprijs doordat er meer kou op komst is. Dus naast autoruiten krabben ook meer hoge verwarmingen en een stijgende gasprijs. Temperatuur is op dit moment de belangrijkste driver van prijzen op de spotmarkt.

Terugblik week 44

De gasprijs steeg harder dan verwacht, omdat er nog geen kou was voorspeld. Echter trad de kou in en steeg de prijs hard door een daling van de temperaturen. Daarbij kwam een stijgende olieprijs.

Uiteraard is dit een marktverwachting waar geen rechten aan kunnen worden ontleend. Voor meer informatie zie disclaimer.