Marktupdate energie week 43 – Stabiele prijzen

De energiemarkt is altijd in beweging door vraag en aanbod, hierdoor fluctueren de Energieprijzen. Benieuwd naar wat de energiebeurs in week 42-43 heeft gedaan en wat de verwachting is voor week 44-45? Lees onze marktupdate!

Elektriciteit

Vooruitblik week 44

De prijs van elektra zal de komende week naar alle waarschijnlijkheid stabiel blijven of zelfs licht dalen. Er wordt voldoende wind verwacht, er is voldoende capaciteit op het net en de temperaturen zijn nog relatief hoog waardoor de vraag nog niet sterk piekt.

Terugblik week 42

De afgelopen weken hebben we sterke prijsschommelingen gezien door legio factoren. Na een sterke stijging daalde de prijs van elektriciteit eind vorige week fors door de dalende prijzen van de grondstoffen.

Gas

De prijzen van gas zaten de afgelopen weken in de lift totdat de prijs van grondstoffen van kolen de vorige week daalde. Gas daalde mee en lijkt zich nu te stabiliseren. We verwachten de komende weken een stabiele gasprijs met misschien een lichte stijging omdat de gasopslagen bijna vol zijn en de kou nog op zich laat wachten.

Uiteraard is dit een marktverwachting waar geen rechten aan kunnen worden ontleend. Voor meer informatie zieĀ disclaimer.

Geschreven door

Wessel

Wessel

020 205 04 85

Delen