Marktupdate energie week 41 – Stabiele prijzen voor zowel gas als elektriciteit

De energiemarkt is altijd in beweging door vraag en aanbod, hierdoor fluctueren de Energieprijzen. Benieuwd naar wat de energiebeurs in week 40-41 heeft gedaan en wat de verwachting is voor week 42-43? Lees onze marktupdate!

Elektriciteit

Elektriciteit prijzen lange termijn blijven gelijk

Op maandag is bekend geworden dat het regeerakkoord van de hoge heren (eindelijk) rond is en daarmee zal deze week bekend worden wat de plannen van de te vormen coalitie zijn.

Ook op het gebied van kolencentrales zal een standpunt ingenomen worden. Verder maakte RWE bekend dat het vanaf 2018 zijn Moerdijk 1-gascentrale in een kunstmatige coma zal brengen omdat het niets oplevert. We verwachten gelijkblijvende prijzen.

Terugblik

Productie uit wind mocht niet baten voor daling van de prijzen. Door krapper wordende Franse elektriciteitsmarkt steeg de prijs van de aankomende wintermaanden.

Gas

Gas prijzen lange termijn blijven gelijk

De prijs is dan ook voornamelijk gedreven door een huidig probleem: Frankrijk (altijd weer die Fransen) en de daardoor oplopende powerprijzen. De relatief zwakke kolen zorgen voor een beperkte kans op stijging van het gas. Daarom voorspellen voor deze week neutraal.

Uiteraard is dit een marktverwachting waar geen rechten aan kunnen worden ontleend. Voor meer informatie zieĀ disclaimer.

Geschreven door

Wessel

Wessel

020 205 04 85

Delen