Tegenwoordig kunnen we er niet meer om heen, cryptocurrency. Een digitale munteenheid. Wat velen niet weten is dat er met de transactie van zo’n munt veel energie wordt verbruikt. Maar liefst kost de transactie van een bitcoin een maand stroom voor een gemiddeld huishouden.

bitcoin

Nu zal je wel denken, dat is heel veel stroom. En dat is het ook. Zeker als je je bedenkt dat er op dit moment dagelijks meer dan 3.000 nieuwe crypto coins worden opgericht. Daar gaat een hoop stroom in zitten.

Iedereen wil een graantje meepikken. Ook in Nederland. De cryptomarkt explodeert, terwijl startende blockchain-bedrijfjes – vaak gerund door jonge ondernemers – voor het eerst te maken krijgen met serieuze energierekeningen.

Blockchain technologie

Omdat wij snappen dat niet iedereen bekend is met wat blockchain en cryptocurrency precies is, hebben wij een filmpje opgezocht die alles piekfijn uitlegt.

Rokende computers

Doordat voor het verifiëren van een blockchain-transactie meerdere computers nodig zijn – én enorm veel rekenkracht wordt gevraagd van de processor – kost een blockchain-transactie enorm veel energie. Waar over de hele wereld allerlei initiatieven lopen om energieverbruik te verlagen, is binnen deze markt juist een enorme vraag aan het ontstaan. Er wordt ingeschat dat in 2018 de Bitcoin net zo veel energie gebruikt als Nederland in een heel jaar.

Delven (Minen)

De grote vraag naar stroom ontstaat vooral door ‘minende’ computers. Deze exemplaren – die op de markt nu tussen de €1.000 en €10.000 opbrengen – verbruiken het meest tijdens het ‘minen’. Met ‘minen’ kan je namelijk nieuwe cryptomunten vinden, net als in de tijd van de Goudkoorts. Met dit verschil dat je dit vandaag de dag niet fysiek doet, maar dat een computer het voor je doet. Dat kost enorm veel energie. Dat komt door de enorm complexe berekeningen die een computer continu aan het maken is om nieuwe coins te vinden.

Waar kunnen wij bij helpen?

Wij zijn een energieleverancier die meedenkt in nieuwe situaties. En dan niet zoals de accountmanager van bijvoorbeeld Eneco Zakelijk of Nuon, die vast zit aan bestaande producten. Wij bedenken oplossingen die nog niet bestaan. Net als jij. Wij zijn zelf ook ondernemers, dus we gaan naast jou staan om te bedenken wat wij in jouw geval zouden doen. En dat werkt.

Gespecialiseerd in energie voor Blockchain

Wij hebben niet de intentie om te starten met een cryptocurrency-project. Wel hebben we ons in 2017 gespecialiseerd om voor bedrijven die nieuw in deze markt komen te zorgen dat de energierekening op een slimme manier beperkt kan blijven. Dat betekent een goede prijs per verbruikte eenheid, maar juist ook tips om te besparen én flexibiliteit om te groeien als dat nodig is. Alles met als doel dat jouw bedrijf altijd in de lucht blijft, waarvan het tenslotte afhankelijk is.

Advies

Het kost gewoon veel energie, zo’n blockchain bedrijf. Laat je helpen, dan zorgen we samen voor een optimale energierekening. We adviseren je graag vrijblijvend over je situatie. Je kunt ons dag en nacht telefonisch bereiken met vragen. Ja, ook ’s nachts. Als je het prettiger vindt kan je ook mailen op verkoop@vanhelder.nl. Succes met je bedrijf en wie weet tot snel!